PODIJELI

Kesice sa silikonskim gelom koje dobijamo uz kupovinu obuće obično završe u kanti za smeće, najčešće zato što vjerujemo da su ili beskorisne ili čak otrovne.
Istina je da se unutra ne nalazi nikakav otrov već silicijum dioksid koji ne treba da se jede (zato je to i naglašeno na pakovanju) ali može i te kako da vam posluži u kući.
Evo nekoliko načina na koje možete da iskoristite ove kesice:
1. Stavite ih u ranac za trening
Poenta ovih kesica je u tome što upijaju višak vlage, pa će zato učiniti čuda u vašoj opremi za teretanu. Naime, bakterije se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini, a budući da ove kesice smanjuju vlagu – biće značajno manje bakterija. A znate šta znači manje bakterija? Pa – manje neprijatnih mirisa!
2. Stavite ih u ormar sa čistim peškirima
Silika gel će po istom principu spriječiti širenje vlage po čistim peškirima, pa će duže zadržati lijep miris. Ovo je posebno dobar savjet za one ljude kojima peškiri stoje u kupatilu, koja prirodno ima dosta vlage i pare.
3. Da vam brijač traje duže
Ako koristite brijače za jednokratnu upotrebu, i zaista ih bacate nakon te jedne upotrebe, onda ovo nije za vas. Ali, ako živite u državi BiH, onda vjerovatno brijač koristite dok totalno ne otupi – i upravo zato bi bilo dobro da ga čuvate u jednoj plastičnoj posudi koja se zatvara, zajedno sa dvije kesice silika dela. Neće biti vlage i mnogo duže će da traje.
4. Spasite mobilni telefon
Čuli ste vjerovatno da telefon koji je upao u vodu može da se spasi tako što se stavi u posudu sa rižom. Ne, ta riža neće privući male Kineze koji će tokom noći, dok vi udobno spavate, da vam ga poprave – već će upiti vodu. Istu stvar možete da postignete i sa nekoliko ovih kesica.
5. Sačuvajte novogodišnje ukrase
Kada budete pakovali novogodišnje ukrase i odlagali ih za sljedeću godinu u kutiju obavezno ubacite i par ovih kesica. Tako će vaši ukrasi trajati duže i izgledaće kao novi!
6. Sačuvajte fotoaparat
Ako imate dobar fotoaparat, onda sigurno znate da mu je ovo vlažno vrijeme neprijatelj broj jedan. Rješenje je, naravno, baš u ovim kesicama! Nema potrebe da svoj aparat čuvate kod kuće i nikad ga ne iznosite jer se bojite vlage u vazduhu – samo dodajte nekoliko kesica u torbu u kojoj inače držite aparat i budite mirni.
7. Odmaglite šoferšajbu
Vozači najčešće luduju u ovo doba godine, jer stakla magle kao luda. Da sve bude još gore, morate da sačekate desetak minuta da ventilacija odradi svoje pa da sa magla skloni, kako biste mogli da vozite. Za to vrijeme biste već stigli na posao autobusom! Zato već danas ispod stakla postavite tri do četiri ove kesice, koje će spriječiti maglenje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here